divendres, 22 de març del 2013

PQPI


Principalment, cal saber que les sigles PQPI volen dir "Programes de Qualificació Professional Inicial".

El PQPI és l'educació per als alumnes que no han obtingut el títol de graduat/ada de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO).


El PQPI, et permet arribar a Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) i de Grau Superior (CFGS), tot i que que per passar d'un grau a l'altre cal fer la prova d'accés. 
Un cop obtinguda la titulació de Cicles Formatius (de graus mitjà, superior o ambdós), dones pas a la inserció laboral, encara que tot i així, un cop superats els mòduls A i B del PQPI (obligatoris), també s'obté la possibilitat de la inserció laboral satisfactòria. 


A més a més, el PQPI dona la opció als estudiants de obtenir el graduat de l'ESO. 

El PQPI està basat en tres mòduls, l'A i el B (que són obligatoris) i el C (aquest és opcional):

MÒDUL A: FORMACIÓ PROFESSIONAL ESPECÍFICA
És la formació professional que té com a finalitat que l'alumne tingui l'opció a la inserció al món laboral amb una qualificació bàsica de nivell 1. Alhora també s'inicia un itinerari de formació professional.

MÒDUL B: FORMACIÓ BÀSICA DE CARÀCTER GENERAL

En aquest mòdul s'ofereix la possibilitat de recuperar els coneixements bàsics, els quals et faciliten la continuació d'estudis superiors i també l'inserció al món laboral.


MÒDUL C (Voluntari): FORMACIÓ PER A L'OBTENCIÓ DEL GESO

És el mòdul que et dona l'oportunitat d'obtindre el títol de graduat en l'ESO. Aquest mòdul es pot fer al acabar els altres dos, o a la mateixa vegada.

Hi han dos opcions per dur a terme aquest mòdul:
  • Mitjançant mòduls voluntaris  (a les escoles de formació de persones adultes)
  • Fer-ho a l'Institut Obert de Catalunya (IOC)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada