divendres, 22 de març del 2013

BATXILLERATS


Principalment, s'ha de saber que per a entrar al batxillerat s'ha de tenir el graduat de la ESO (Educació Secundaria Obligatòria). 

A l'actualitat, normalment el batxillerat es duu a terme a l'Institut d'Educació Secundària (I.E.S). Anteriorment, al batxillerat se li anomenava B.U.P (Batxillerat Unificat Polivalent). Cal afegir que per accedir a la Universitat era necessari el C.O.U (Curs d'Orientació Universitària), el qual et preparava per a la P.A.U (Prova d'Accés a la Universitat) o per a la selectivitat. 

Tots els batxillerats consten de matèries comunes i matèries de modalitat. Les matèries comunes són les mateixes en tots els batxillerats, les que varien són les matèries de modalitat, les quals són diferents segons el batxillerat que es vol dur a terme. 
A la següent imatge podem observar les matèries comunes de primer i segon de batxillerat:




Cal afegir que a segon de Batxillerat es fa el Treball de Recerca, tot i que aquest treball es fa amb hores extres, és a dir, que no es dediquen hores de classe per fer-ho.



BATXILLERAT ARTÍSTIC

En les assignatures del Batxillerat artístic hi trobem les següents matèries de modalitat (s'han d'escollir tres per dur a terme). Hi afegim també les matèries optatives (s'ha d'escollir únicament una).

MATÈRIES DE MODALITAT 



MATÈRIES OPTATIVES




Dins del batxillerat artístic, hi trobem diferents branques:



BELLES ARTS: Que es desenvolupen principalment per la estètica, la bellesa i la utilitat pràctica. Les principals arts son: Arquitectura, escultura, pintura, dansa, literatura, música i cinematografia.


COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL: Es basa en la comunicació a través de ràdio, televisió, etc. En aquest terme és molt important l'expressió oral i corporal.



BIBLIOTECONOMIA I DOCUMENTACIÓ: La finalitat d'aquesta branca és formar professionals encarregats de la informació en xarxes de biblioteques, centres de comunicació, etc. 



CIÈNCIES DE LA INFORMACIÓ: S'estudia l'estructura i el comportament (d'entre altres) dels sistemes que processen informació. 



- ENGINYERIA TÈCNICA DEL DISSENY INDUSTRIAL: Aquesta branca té com a objectiu formar professionals capacitats per desenvolupar nous productes i millorar els existents. És necessari tenir coneixements de disseny per poder dur a terme aquest itinerari. 



FILOSOFIA I HISTORIA DE L'ARTés la branca artística on s'estudien les manifestacions artístiques que s'han elaborat al llarg de la història, ja es tracti d'escultura, de pintura, etc. 



ART DRAMÀTIC: En aquest itinerari es te com a objectiu la formació de professionals de la interpretació, la dramatúrgia i l'escenografia. En aquest cas son 4 anys d'estudis, amb els quals s'obté el títol universitari. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada