divendres, 22 de març del 2013

CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR


QUÈ ÉS UN CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR ( CFGS)?


Els Cicles Formatius de Grau Superior són els ensenyaments reglats on aprendràs el necessari per exercir una formació, un ofici o modalitat esportiva concreta. S¡organitzen en mòduls teoricopràctics, que es fan en els centres de formació, i tenen un mòdol de formació en centres de treball. 
Per accedir a un cicle formatiu de grau superior, has d'obtenir el títol de Batxillerat i titulacions equivalents, o bé, superant una prova d'accés a curs específic d'accés.

Els CFGS, ni han de tres tipus:

CFGS de Formació Professional.
CFGS d'Arts Plàstiques i Disseny.
CFGS d'Esports.
CFGS de Cuina.



Després del cicle formatiu de grau superior, porta incorporar-te al món laboral, cursar un altre cicle formatiu de grau superior o bé accedir a la Universitat.






Que em de fer per apuntar-nos?
conèixer el calendari de tot el procés, consultar els centres,conèixer i reunir la documentació i els criteris de prioritat amb què s'ordenen les sol•licituds, consultar els codis dels cicles, presentar la sol•licitud i la documentació, consultar els resultats de la preinscripció quan es publiquen les llistes provisionals i quan es publiquen les llistes definitives, després del període per presentar reclamacions, consultar el centre assignat i fer la matrícula.


CGFS d'Arts Plàstiques i Disseny:
(web).




Per entrar en un Cicle Formatiu de Grau Superior hem de tenir una documentació i criteris. 
a) Documentació identificativa:

Si l'alumne o alumna és menor d'edat:
Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació.
Original i fotocòpia del DNI de la persona sol•licitant. 
Original i fotocòpia del DNI de l'alumne o alumna.
Original i fotocòpia de la TSI (targeta sanitària individual). 

Si l'alumne o alumna és major d'edat:
Original i fotocòpia del DNI de l'alumne o alumna o de la targeta de residència on consta el NIE en el cas d'alumnes estrangers.
Original i fotocòpia de la TSI (targeta sanitària individual). 



b) Documentació acadèmica:
Certificació acadèmica de la qualificació de la prova d'accés o de les qualificacions obtingudes als estudis que donen dret a l'exempció de la prova d'accés o a l'accés directe.
Les qualificacions de la prova d'accés que no es puguin presentar durant el període de preinscripció perquè estan pendents de resolució de reclamacions o altres tràmits oficials es poden aportar fins a les dates assenyalades a l'apartat Calendari. Si no es presenta la qualificació dintre d'aquests terminis, la sol•licitud no s'assigna.

Les sol•licituds s'ordenen segons:
o la qualificació de la prova d'accés,
o la qualificació mitjana de l'expedient acadèmic. 

A cada sol•licitud se li assigna de manera aleatòria un número que serveix per ordenar-les en cas que es produeixi empat després d'aplicar els criteris exposats. L'ordenació de les sol•licituds afectades per situació d'empat es fa per sorteig públic.

Més informació en aquest web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada