divendres, 22 de març del 2013

CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ


Ensenyaments reglats on s’aprèn el necessari per exercir una professió, una modalitat esportiva concreta o un ofici artesà.

S’hi pot accedir després d’obtenir el graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO), o després de superar una prova o curs d’accés específic/a.


Existeixen tres grans tipus de Cicles Formatius de Grau Mitjà.

  • CFGM de Formació Professional
  • CFGM d’Esports.
  • CFGM d’Arts Plàstiques i Disseny

El grau mitjà proporciona el títol de tècnic o tècnica. I després es pot incorporar al món laboral, accedir al Batxillerat, cursar un altre Cicle Formatiu de Grau Mitjà, preparar o realitzar la prova o curs d’accés als Cicles Formatius de Grau Superior.

En aquesta entrada em centraré en els Cicles Formatius de Grau Mitjà d’ensenyament Arts plàstiques i disseny, àmbit artístic. 


Arts aplicades de l'esculturaArtesania en cuir
Aquests estudis capaciten elaborar objectes artístics amb cuir.
Al finalitzar aquest cicle formatiu es pot arribar a dur a terme tasques com la fabricació d’objectes artístics amb cuir; l'aplicació de productes i recobriments per a la consecució dels efectes i acabats previstos.


Art Floral, Floristeria 
Aquests estudis capaciten per fer composicions florals, portar a terme el manteniment de plantes i potenciar la capacitat creativa en l'ús de tècniques tradicionals i en la recerca de nous materials i solucions plàstiques.



Ceràmica artísticaceràmica artística
Aquests estudis capaciten realitzar projectes ceràmics i investigar materials, formes, acabats i decoracions per aconseguir resultats personalitzats.
Al finalitzar aquest cicle formatiu es pot arribar a qualsevol estudi universitari, estudi artiístic de grau superior (disseny o conservació i restauració de béns culturals). Es pot arribar a dur a terme tasques realitzant peces de ceràmica artística, relleus, murals i elements decoratius; restaurant i conservant ceràmiques artístiques, i fent el manteniment dels equips tècnics.

Arts aplicades de l'esculturaDauratge i policromia artístics
Aquests estudis capaciten daurar i policromar artísticament un objecte, crear obres i recrear-ne d'estils precedents. 
Al finalitzar aquest cicle formatiu es pot arribar a dur a terme tasques com daurar i policromar objectes, el manteniment preventiu periòdic dels equips i la maquinària, obres pròpies, recreació d’objectes d'estils precedents, tasques de conservació i restauració de peces daurades i policromades i pàtines i revestiments per a l’acabat de les peces.


Ceràmica artísticaDecoració ceràmica
Aquests estudis capaciten per identificar els estils decoratius de la ceràmica en la història de l’art, utilitzar els processos i equipaments necessaris per a l’acabat i la cocció, i emprar mesures preventives perquè els productes no incideixin negativament en les persones i el medi ambient.

Disseny d’interiorsElements de jardí
Aquests estudis capaciten projectar elements de jardí i condicionament d’espais i per coordinar el personal tècnic, industrial i dels diferents oficis que intervenen en la realització dels treballs.

Arts aplicades al llibre, Enquadernació artística
Aquests estudis capaciten per dur a terme projectes d’enquadernació i coordinar les tasques de disseny i enquadernació per optimar recursos.

Esmalts artístics, Esmaltatge sobre metalls
Aquests estudis capaciten per interpretar dissenys i projectes de peces per esmaltar, desenvolupar els processos per esmaltar, aplicar els materials i les tècniques, i incorporar materials i tecnologies nous.

Arts aplicades de l'escultura, Forja artística i galvanoplàstia
Aquests estudis capaciten per expressar artísticament una idea o un concepte mitjançant la forja i analitzar el procés de realització de forges.

Aquests estudis capaciten per dissenyar joies o prototipus de joieria tenint en compte els aspectes creatius, tècnics i econòmics.



Arts aplicades de l'escultura, Talla artística en fusta
Aquests estudis capaciten per expressar artísticament una idea o un concepte mitjançant la talla en fusta.

Ceràmica artística, Terrisseria
Aquests estudis capaciten elaborar objectes ceràmics i de fang cuit i verificar la qualitat del producte.

Arts aplicades al llibre, Serigrafia artística
Aquests estudis capaciten preparar pantalles d'impressió serigràfica, dominar el procediment d'elaboració de matrius i estampació serigràfica, conèixer els procediments tradicionals i actuals de la serigrafia artística, les especificacions tècniques dels materials i les possibilitats d'utilització.

Arts aplicades al mur, Revestiments murals
Aquests estudis capaciten oferir solucions creatives en el disseny de revestiments decoratius d'espais i construccions.

Arts aplicades de l'esculturaEbenisteria artística
Aquests estudis capaciten executar operacions relacionades amb la fabricació de mobiliari.

Comunicació gràfica i audiovisualAssistència al producte gràfic interactiu
Aquests estudis capaciten idear, organitzar i dur a terme les diferents fases d'un projecte de gràfica interactiva, amb els controls de qualitat corresponents, fins a obtenir un producte adequat als objectius comunicatius inicials.

Comunicació gràfica i audiovisualAssistència al producte gràfic imprès
Aquests estudis capaciten interpretar i dur a terme les diferents fases d'un projecte gràfic interactiu, d'acord amb les prescripcions tècniques i d'estil, fins a obtenir un producte gràfic en suport web adequat als objectius comunicatius inicials.




Els estudis artístics de Música i Dansa, són ensenyaments professionals que per accedir a qualsevol d’ells cal superar una prova específica d'accés que convoca el Departament d'Ensenyament.

Els estudis artístics d’Art dramàtic, són ensenyaments professionals que per accedir-hi s’ha de tenir el títol de batxillerat o haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Els estudis artístics de Conservació i restauració de béns culturals, són ensenyaments professionals que per accedir-hi s’ha de tenir el títol de batxillerat o haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys o tenir més de 19 anys i superar una prova general en relació amb els objectius del batxillerat.

Els estudis artístics de Disseny, són ensenyaments professionals que per accedir-hi s’ha de tenia el títol de batxillerat o haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys o superar la prova d’accés especifica. 

(zoé)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada